HTML

Sokökör

Mindennapi hülyeségünk add meg nékünk, miképpen mi is megadjuk a hozzánk látogatóknak.

Friss topikok

Linkblog

valami

2009.03.30. 08:05 sokökör

Szódabikarbóna és „Vajázs”

Címkék: videó hülyeség vicces ének szódabikarbóna

Van az úgy, hogy a kisember gondol egy nagyot. Jelen esetben azt, hogy tud énekelni, sőt, sztár lesz. Ezen gondolaton felbuzdulva összedob magáról egy demót, feltolja valamelyik videómegosztóra és vár, hogy valaki felfedezze. Esetleg még küldözgeti is a linket, hátha. Elsőre talán hülyeségnek tűnik, de valóban volt már rá példa, hogy valaki így futott be. Amerikában biztos, idehaza nem tudom, lehet. Na persze a „befutás” alatt nem az olyant értem, mint pl. a „Szintiboy” néven elhíresült versenyző, akit egészen az RTL Klubig, konkrétan a Balázs show-ig repített az internet. Ő állítólag azóta is rongyláb muterral kettesben, elkeseredett arccal és felettébb hamisan tolja a Barátok közt főcímdalát. Volt rá példa az USA-ban, hogy egy internetre felkerült „demó” után jelentkezett egy producer (vagy menedzser?). Nos az alant látható versenyzőt ez a veszély nem fenyegeti.

Egy laza felkonf után belecsap a lecsóba a csávó. Jön a „Voyage”. Azt már az első sorok után észlelhetjük, hogy nem csak hangja nincs a srácnak, de énekelni sem tud. Így meg azért elég érdekes próbálkozás. Nekem speciel az ált. iskolai énektanárom jutott eszembe róla, aki mindig azt mondta nekem: „Ne is törődj vele, hogy nem találod a ritmust, mivel a hang sem volt jó.” Aztán mindig adott egy hármast, értékelve, hogy a dalszöveget legalább megtanultam. Így fordulhatott elő, hogy én a népdalokat prózában adtam elő. Úgy döntöttünk mindenkinek jobb lesz így. Na valahogy így van ez a srác is az énekléssel. A kérdés már csak az, ő ezt vajon miért nem veszi észre?

No mindegy, az igazi borzalom csak ezután jön, mikor is egy saját szerzeményt ad elő, melynek címe a „Szódabikarbóna”. Aztán kiderül, hogy nem csak a címe ez, hanem a teljes dalszöveg is mindössze ennyiből áll. De legalább sokszor elismétli. (Na nem mintha hiányozna). Azon gondolkodtam, hogy „megihletett” pillanatában vajon mennyi időbe telhetett eme felettébb bonyolult és sokatmondó, mondhatni magasröptű gondolatokat feltálaló szöveg kiötlése?

Na meg azon is, hogy mi mindenre lehetne használni ezt a felvételt? Mondjuk lecsengésben lévő házibulikon „tömegoszlatási” célzattal. Hajnaltájt, amikor már a pia felvedeltetett, szőnyeg, ülőgarnitúra lepecsételtetett (most tekintsünk el annak részletezésétől, hogy mivel), akkor a házigazda beteszi a hifibe, azt aggynekihadszóljon. A vendégsereg meg pánikszerű menekülésbe kezd. De lehetne mondjuk rakoncátlan szomszéd megrendszabályozására is használni. Az ember reggel belövi a lejátszót (végtelenített lejátszás+teljes hangerő), aztán elindul dolgozni. A center meg pár perc múlva elkezdi lökni a „Szódabikarbónát”. Végtelenítve. Mire hazaérsz a szomszéd sírva kér bocsánatot minden eddigi bűnéért...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokokor.blog.hu/api/trackback/id/tr661034058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása