HTML

Sokökör

Mindennapi hülyeségünk add meg nékünk, miképpen mi is megadjuk a hozzánk látogatóknak.

Friss topikok

Linkblog

valami

2009.04.09. 21:00 sokökör

A nemzetközi hülyeség fokozódik

Címkék: politika választás humor hülyeség vicces poén

Na most előre bocsájtom, nem én találtam ki, bármilyen hihetetlen is, valóban megtörtént.

 

Mint azt tudjuk az amerikaiak (itt most az Egyesült Állatok lakóságára gondolok, nem a földrészére) nem igazán a túlzottan nagy agytevékenységükről híresek. A többség pont annyira alkalmas, hogy meló után hazataláljon (na jó, mondjuk ki van táblázva minden, ez azért könnyít a feladaton), aztán a fotelbe huppanva tömje a csipszet meg a kólát, miközben bamba képpel bámulja a képernyőt. Érdeklődési köre kimerül az ottani „Barátok köztökben” és „Mónika show-kban”. Talán nem is csoda, hogy ilyen körülmények közt még az is előfordul, hogy egy halottat választanak meg polgármesternek. Illetve azért még ilyen körülmények közt is fura egy „kicsit”.

 

Missouri államban járunk, konkrétan Winfield-ben. Az 1500 lakosú településen polgármestert választottak. A (szavazó)urnákhoz járuló polgárok elsöprő többséggel (90%!) újraválasztották Harry Stonebrake urat, aki már három ciklus óta irányította a települést. Munkájával fenemód elégedettek lehettek, hiszen még az sem zavarta a derék polgárokat, hogy a fent nevezett úriember majd' egy hónappal a voksolás előtt elhunyt. Halálakor már kinyomtatták a szavazólapokat, így kerülhetett fel a listára. A derék és rendkívül felkészült, pláne körültekintően voksoló polgárok meg szavaztak. Persze logikusnak tűnik a kérdés, hogy ha ennyire szerették, akkor (pláne egy ilyen kis településen) hogyhogy nem vették észre, hogy meghalt? Hát ha mindenáron őt akarják, akkor bizony szükségük lesz egy médiumra is, hogy Stonebrake úr továbbra is elláthassa a rá bízott feladatot...

 

És erősen téved aki azt hiszi, hogy ez kirívóan egyedi eset az Egyesült Állatokban. Szintén Missouri államban történt (úgy látszik abban az államban még az átlagnál is retardáltabbak), hogy 2000-ben egy szenátusi helyért (!) folytatott versenyfutást sikerült megnyernie egy halottnak. Akkor a demokrata Mel Carnahan néhány héttel a voksolás előtt repülőgép szerencsétlenség áldozata lett, mégis megnyerte a szenátusi széket.

Hiába no, Amerika a lehetőségek országa! Úgy látszik már a halottak számára is...

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokokor.blog.hu/api/trackback/id/tr131056576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása